MÜNCHENI MAGYAR AKCELERÁTOR PROGRAM

CÉGALAPÍTÁS NÉMETORSZÁGBAN

MAGYARORSZÁG MÜNCHENI FŐKONZULÁTUSA 2021. MÁRCIUS 3-ÁN ISMÉT AZ INNOVATÍV HAZAI KKV.-ÉKRA FÓKUSZÁL A MÜNCHENI-MAGYAR AKCELERÁTOR PROGRAM KERETÉBEN. AZ IDEI ÉV ELSŐ RENDEZVÉNYÉN, A NÉMET CÉGALAPÍTÁS REJTELMEIT, KIHÍVÁSAIT MUTATJUK BE A NÉMET PIACRA LÉPŐ HAZAI CÉGEK SZÁMÁRA.

 

MAGYAR ÉS BAJOR ELŐADÓINKKAL KÖZÖS CÉLUNK, HOGY A MAGYAR KKV-SZEKTOR ÁTFOGÓ KÉPET KAPJON A NÉMET, ELSŐSORBAN A BAJOR PIACRA LÉPÉSSEL KAPCSOLATBAN, MELY MINDEN KIHÍVÁSA ELLENÉRE SZÁMTALAN LEHETŐSÉGET KÍNÁL A MAGYAR VÁLLALATOK SZÁMÁRA. 

MÁRCIUS 3. SZERDA 14:00

Logo Generalkonsulat.png
sc_logo.png
BayStartup.png
HEPA-1 copy.png
RBO.jpg
InvestinBavaria-2.jpg

ELŐADÓK

Tordai-Lejkó-Gábor.jpg

TORDAI-LEJKÓ GÁBOR

Főkonzul

Magyarország Főkonzulátusa, München

A tartománnyal a kereskedelmi volumen 2010-hez képest lényegében megduplázódott, 2019-ben elérte a 14,75 milliárd eurót.  a gazdasági kapcsolatok intenzitását jól mutatja, hogy 2300 bajor kis- és középvállalkozás tart fent üzleti kapcsolatot Magyarországgal. 146 nagy bajor vállalat pedig összesen több mint 1800 milliárd forintnyi beruházást hozott már Magyarországra, a bajor cégek több mint 50 ezer főnek biztosítanak munkát Magyarországon.  Figyelemre méltó az is, hogy a magyar kormány 87 stratégiai partnere közül 15 német, ebből is 5 bajor. Az Audi, a Siemens, a Knorr-Bremse, a Güntner, és a Bock fontos partnereink. A Müncheni Főkonzulátus továbbra is elkötelezett a gazdasági kapcsolatok fejlesztése iránt Bajorországgal.

Dr. Szabó Kristóf.JPG

DR. SZABÓ KRISTÓF

Vezérigazgató

HEPA

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. (HEPA) célja, hogy professzionális szolgáltatásokkal és ösztönző eszközökkel segítse a magyar vállalkozások külföldi piacra lépését. A Nemzeti Exportstratégiában meghatározott célokkal összhangban széleskörű szolgáltatásokkal segíti a magyar vállalkozások exporttevékenységét. A nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok kialakítását piackutatással, üzleti tanácsadással és exportfókuszú képzésekkel támogatja. Ügyfeleik számára piac-specifikus információk mellett a sikeres üzletkötéshez szükséges interkulturális ismereteket is átad, valamint segít a külpiaci lehetőségek feltárásában.

Katharina Kees -rund.png

KATHARINA KEES

Igazgató befektetőtámogatás Invest in Bavaria

A tartomány befektetések ösztönzéséért felelős ügynökségeként az Invest in Bavaria támogatja a különféle iparágak bajor és külföldi vállalkozásait, többek között abban, hogy azok megtalálják a számukra legmegfelelőbb székhelyet Bajorországban.Az „Ois Easy” elnevezésű program egy olyan csomag, mely  mindent tartalmaz, amire szükség van a jó induláshoz Bajorországban. A program a külföldi fiatal cégeket célozza, akik Bajorországból szeretnének belépni a német vagy az európai piacra.

galla zoltan photo.jpg

GALLA ZOLTÁN

Ügyvezető Igazgató

Startup Campus Germany

A Startup Campus Germany, technológia intenzív vállalkozások számára kínál, teljeskörű sales támogatást a német piacra lépés során. Berlini központú, német anyanyelvi csapatukkal segítik, a helyi sajátosságoknak megfelelő marketing és branding feliépítését. Fő profiljuk, a szektor specifikus értékesítési kampányok megszervezése és végrehajtása. Az ennek eredményeként létrejövő B2B találkozókat, iparági szakértők bevonásával támogatják. A tradicionális német vásárokon való megjelenést, az ügyfeleiknek fenntarott kiállítási standdal valamint német anyanyelvű csapattal biztosítják.  

A cég az European Institute of Innovation & Technology (EIT) Bridgehead programjának hivatalos CATalist partnere Berlinben. 

BayStartup_Carsten_Rudolph.jpg

Dr. CARSTEN RUDOLPH

Igazgató

BayStartUP

A BayStartUP egy olyan bajor ernyőszervezet, mely összeköti a startupokat a befektetőkkel és az ipar többi szereplőjével. A BayStartUP a Bajorországban induló vállalkozások finanszírozásának központi intézményeként támogatja az innovatív vállalkozókat, különösen azokat, melyeknek segítségre van szüksége a cégfejlesztés területén, így az induláshoz és növekedéshez szükséges tőke felkutatása tekintetében.

Anne Kopuljovic RBO.jpg

ANNE KOPUNOVIC

Igazgató

RBO

Az RBO már több mint 25 éve nyújt szolgáltatásokat olyan nemzetközi cégek számára, akik Németországban új kihívásokkal néznek szembe. Közben a vállalkozás egészét szem előtt tartva nem csak a szükséges követelmények és folyamatok, mint a pénzügyi könyvelés és bérszámfejtés, az UN- jog és további elemi vállalkozói sikerösszetevők, azok, amelyeket a német piacon történő tevékenységhez az ügyfél rendelkezésére bocsájtunk, hanem ugyanúgy minden fontos feltételt megteremtünk ahhoz, hogy a vállalkozásnak sikeres piacra lépést és egy jövőbe mutató piacfejlesztést biztosítsunk.

daniel-von-appen-fL3Omo4SmuA-unsplash.jp
 

PROGRAM

14:00

Köszöntő

Aktualitások a bajor magyar gazdasági kapcsolatokról - TORDAI-LEJKÓ GÁBOR 

14:10

Magyar kkv-ék külpiacra történő jutásának elősegítése - Dr. SZABÓ KRISTÓF

14:20

Cégalapítás ösztönzése Bajorországban kkv-ék számára - KATHARINA KEES

14:30

Bajor Startup ökoszisztéma / támogatási rendszer bemutatása - Dr. CARSTEN RUDOLPH

14:40

Üzletfejlesztés Németországban fókuszban a technológiai KKV-k - GALLA ZOLTÁN

14:50

Cégalapítás menete Németországban  - ANNE KOPUNOVIC 

daniel-von-appen-fL3Omo4SmuA-unsplash.jp
 

MODERÁTOROK ÉS TECHNIKAI RÉSZLETEK

A rendezvény házigazdái a müncheni Főkonzulátus külgazdasági irodájának vezető munkatársai lesznek.

Az esemény körülbelül 60 percet vesz igénybe, kérdés esetén, kérjük ne habozzon.

Kérdéseit felteheti az üzenőfalon keresztül.

A program közvetítése a Zoom Webinar platform segítségével történik.


 

Peli Roland.jpg

PÉLI ROLAND
Külgazdasági attasé
Magyarország Főkonzulátusa München

Dr. Janzsó Gergely.jpg

dr. JANZSÓ GERGELY
Külgazdasági attasé
Magyarország Főkonzulátusa München

daniel-von-appen-fL3Omo4SmuA-unsplash.jp
 
sc_logo.png
BayStartup.png
HEPA-1 copy.png
RBO.jpg
InvestinBavaria-2.jpg
daniel-von-appen-fL3Omo4SmuA-unsplash.jp

CONTACT

Vivien Neder.jpg

VIVIEN NEDER
TELEFON: 089 962 280 220
Mail: trade.muc@mfa.gov.hu

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram